Ontdek Ieper en omstreken

Ieper heeft een rijk verleden en ligt in het centrum van de druk bezochte WO1 sites tussen de Vlaamse velden. Onze toeristische dienst heeft een goede website die je alvast wegwijs maakt en onze mooie stad en WO1 sites goed beschrijft.

Er is zeker genoeg te doen of te ontdekken! Wandel rond in de charmante binnenstad of fiets door de bossen en velden van de Westhoek. Via ‘middeleeuwse’ steegjes en parken gidst de stadswandelroute je langs majestueuze herenhuizen en voorbij monumentale stadspoorten en de groene vestingen.
Er zijn tal van wandel- en fietsroutes voorzien in het hotel. De Belgische kust en diverse historische steden zoals Brugge, Rijsel en Gent zijn niet meer dan een uurtje rijden. Bovendien kan je ze ook gemakkelijk met de trein bereiken.

Ook de musea in Ieper bieden voor zowel groot als klein elk wat wils. Het gaat van de rijke geschiedenis en het middeleeuws laken, tot de gruwel van de Eerste Wereldoorlog.

Tijdens het inchecken in het Main Street Hotel neem ik graag de tijd om wat uitleg te geven over de stad en omgeving, indien u dat wenst natuurlijk.

WO1

Ben je van plan om je volledig te verdiepen in het verhaal van de eerste wereldoorlog? Dan is een weekje in het gezellig Main Street Hotel zeker een aanrader! In en rondom Ieper zijn er tal van sites, monumenten, begraafplaatsen en landschappen te vinden die herinneren aan de vier gruwelijke oorlogsjaren.
De Menenpoort is hét herdenkingsmonument van de stad en daar wordt elke avond stipt om 20u de Last Post geblazen. Een uniek moment om de vermiste gesneuvelde soldaten te gedenken. 
In de streek rond Ieper zijn er een aantal sites en begraafplaatsen zijn tot op de dag van vandaag te bezichtigen. Voor een volledige beleving kan je ook de bewaarde loopgraven en ondergrondse constructies bezoeken. Het verkennen van Ieper en WO1 kan op verschillende manieren; te voet, met de fiets of zelfs met een minibus en privé gids. 

Camalou Battlefield Tours biedt u op afspraak gepersonaliseerde rondleidingen, een totaalpakket van de historiek van Ieper en omgeving door de eeuwen heen. 

Ypres Battlefield Tours organiseert private tours en biedt een breed scala aan tourpakketten, die allemaal een persoonlijke touch beloven. Deze zijn hoofdzakelijk Engelstalig.

nl_NL